Utställning

Närproducerad konst i caféet på Folkets Hus, Vänersborg. Lars Gardebrandt, djur och naturmålare ställer ut under perioden 14/11 2018 - 5/1 2019.

Lars Gardebrandt, djur och naturmålare.
Lars är född i Karlstad men vänersborgare sedan ungdomen. Han är till största delen självlärd, men har gått ett antal kurser i olje- och akvarellmåleri. Han har haft flera separatutställningar och deltagit i många samlingsutställningar sedan början på 1990 talet, och även illustrerat för olika tidningar.
Han arbetar i många olika tekniker såsom olja, akvarell, pastell, färgpennor, blyerts och grafik. Tyngdpunkten i hans måleri har varit fågellivet, men på senare tid även målat naturmotivet i mänskliga miljöer, och då främst i akvarell. Några av hans bilder har donerats till naturskyddsprojekt.
Lars har alltid ritat och säger ”antagligen fastnade jag för att teckna första gången jag höll i en penna”. När han blev äldre så fick han sin farmors gamla målarsaker. De stod länge obrukade innan han gjorde slag i saken och började en kvällskurs i oljemåleri. Samtidigt med detta så tog han jägarexamen, kanske var det detta som startade hans intresse för att måla djur och natur.
Dock gick penslarna varma samtidigt som bössan på väggen blev allt dammigare. Lars kärlek till naturen är lätt att se i hans bilder och här hoppas han att till betraktaren kunna förmedla den känsla av skönhet som upplevs i naturen.

Vernissage 14 nov kl 17-19
Öppet måndag - fredag kl. 10.00-18.00

Share...