Utställning

Närproducerad konst i caféet på Folkets Hus, Vänersborg. Utställning av måleri och grafik av gruppen "Några Målare" i Folkets Hus Café 11 sept - 11 okt

Några Målare Folkets Hus Café hösten 2019 11 sep - 11 okt

Evalotta Stolt
Jag har alltid ritat och målat. Jag har gått flera kurser på Göteborgs Folkuniversitet, sommarkurser på Löftadalens folkhögskola och på Engelholms slott utanför Vejle i Danmark
Att måla ger den totala avkopplingen. Dåfinns bara färgen och jag. Visionen med mitt målande är att förenkla bilden så mycket att den blir vacker vad den än föreställer.

Ingegerd Danielsson
”De konstnärer som låter sig styras av förnuftet förlorar all känsla. Den mäktiga insikten tynar, ingivelsen utarmas. Hjärtat saknar värme. I änden på förnuftets tråd sprattlar den feta dumheten och pedantens näsa.”
(Citat James Ensor)
Utifrån detta citat går mina tankar kring målandet. Gillar att låta ingivelsen styra och formar då helst människor, ansikten – drag och gärna djur på mitt sätt. Arbetar mest med akvarell men även lite akryl.
Ulla Hjort
Kreativiteten har följt mig hela livet. Att få utforska och skapa får mig att må bra. Färgerna talar till mej och vill uttrycka tankar och känslor om livet.

Inger Hedlund
Jag målar i olika tekniker som akvarell, krita, olja och akryl. Motiven varierar från föreställande till abstrakt. Min inspiration får jag av naturen och musik.

Peter Wingren
Mitt intresse inom bildkonsten är att få teckna och måla, både konkreta och abstrakta konstruktioner. Favorittekniken är akryl men även bygga med material som jag hittar i skogen, på skroten eller på stenhuggeriet. Min väg till konsten går via forskning i matematik med inslag av topologi, fraktal geometri, abstrakt algebra, grafteori och utvidgningsteori. Senaste skola är Hjo konstskola. Önskedrömmen är att få jobba i emalj.

Petronella Simonsbacka
Är aktiv i både Vänersborgs Konstgrafiska verkstad och föreningen Några Målare. Hon har under de senaste tre åren deltagit i ett flertal utställningar och tycker om att använda sig av blandtekniker, även foto. På denna utställning visar hon både akrylmålning och grafik. Petronella Simonsbacka är även författare och som sådan mest känd för den självbiografiska boken "Livshungrig", som beskriver hennes cancerresa.

Daga Fredriksson
Jag har alltid varit intresserad av färg och form. Målat som ung. Sedan ett långt uppehåll. Numera målar jag mest i akvarell. Men prövar både olja och akryl.

Mildred Levin
” I mitt måleri söker/finner jag glädje. Min palett är ofta färgstark och motiven växlar. Inspiration hittar jag i naturens växlingar och i livets olika upplevelser. ”

Margareta Gustavsson
Jag målar i olja och akryl. Färgen är viktig i mitt måleri. Jag hämtar inspiration från naturen och platser som jag besöker.

Maj-Britt Jansson
Jag har alltid ritat och målat för det är roligt och avkopplande. Inspiration får jag av naturen och vädrets och årstidernas växlingar. Att besöka konstutställningar ger mig också mycket inspiration.Jag har deltagit i flera samlingsutställningar genom åren, bl. a på Regionens Hus och Vänersborgsgruppen och haft egna utställningar i min hembygd Älvdalen Dalarna .
Sedan två år är jag medlem i Några Målare där jag deltagit i våra gemensamma vår- och höstutställningar. Tidigare i år hade jag en separatutställning där.

Vernissage 11 sep kl 17-19
Öppet måndag,onsdag,fredag kl. 10.00-16.00
Tisdag och torsdag kl.10.00-18.00

Share...