Evenemang

Klicka på bilderna för mer information.

Datum: Tisdag 25 oktober, 18:45
Plats: Festsalen Folkets Hus
Arrangör: Vänersborgs Hockey Club
Evenemangstyp: Bingo

25 okt 18:45

Fotoutställning i lilla matsalen, Folkets Hus, Vänersborg.
 mellan 27/10 - 6/11 2016.

Ann-mari Johansson, gått på Årjängs konstskola. Där ingick målning, skulptera,
textil och foto m m.
Fotar allt som kameran fångar ex skuggor, människor, natur och fina Vänersborg.

27 okt 12:00

Bokens Dag följer samma populära koncept som tidigare år med start på Teatern där vi får lyssna på författarna i två akter. Mingeltallrik & vin serveras i Festvåningen och i pausen kan du även träffa författarna för boksignering.
I år välkomnar vi Håkan Lind som konferencier!

Författare:
Maria Gustavsdotter
Viveca Lärn
Ingrid Elfberg
Malin Lind Lagerlöf
Carin Hjulström

27 okt 19:00

Gruppen har funnits sedan 2010 och under den tiden har ett antal projekt formats och genomförts, alla med den gemensamma nämnaren musik från slutet av 1960-talet och början av 1970-talet. Jimi Hendrix, Led Zeppelin och Black Sabbath är några av artisterna vars musik RADAR har gjort djupdykningar i.

28 okt 19:00

"Det hela började som ett glädjeutrop som ljöd ur trummisen Anna Lunds strupe, det ekade ut i rymden, hälsade på alla stjärnor och planeter och studsade slutligen tillbaka till jorden i form av ett band”. Bandet spelar låtar till rymden, till naturfolken i Amazonas, till världens ände, till japanska bröllopshymner och till freden. 

De fyra bandmedlemmarna Nils Berg saxofon & basklarinett, John Holmström piano, Vilhelm Bromander kontrabas och Anna Lund trummor hör alla till svensk jazzelit och spelar i en mängd olika band.

30 okt 19:00

Aurorafestivalerna har ett nytt upplägg 2016 med en vinterfestival i februari/mars i Trollhättan och en höstfestival i november i Vänersborg. Nytt i år är även att kammar- och orkestermusik presenteras vid båda festivalerna. I Vänersborg leder Johannes Gustavsson Aurora Symphony Orchestra och det blir många konserter med internationella elever och pedagoger av högsta kvalitet.

Programmet presenteras i september, då också biljetterna släpps.

Läs mer på www.aurorachambermusic.com

04 nov 17:45

Välkommen till en stark och medryckande eftermiddag i flamencos tecken som förvandlar Vänersborg teater till en tablao, flamencoscen! Nervkittlande stunder av improvisation möter genomarbetade kompositioner,artisterna rycks med i stämningen och tar dig med in i flamencons magiska värld. Det blir djup sång, lyriska gitarrsolon och dans fylld med rytmer och styrka!Flamenco All Stars samlar några av Nordens främsta flamencoartister till ett storband av ren flamencopower!  Medverkande:Ellen Pontara - sångThierry Boisdon - sångPer Lenner - gitarrEmil Pernblad - gitarrFredrik

06 nov 16:00

Datum: Tisdag 8 november, 18:45
Plats: Festsalen, Folkets Hus
Arrangör: Vänersborgs Hockey Club
Evenemangstyp: Bingo

08 nov 18:45

Sångerskan med den stora och mäktiga rösten, Kristin Amparo (mottagare av Alice Babs jazzstipendium 2009), tar i detta program sig an att skriva ny musik som inspirerats och hämtat sin näring från legendarer som Nina Simone till Jimi Hendrix. Tillsammans med den multibegåvade artisten och kompositören Magnus Lindgren sax/klarinett/flöjt och Bohuslän Big Band, tolkas nyskrivna pärlor i Nina Simones och Jimi Hendrix anda.

Ett program fullt med kontraster, där en känsla av Simones samhällskritiska blues möter Hendrix fusion med experimentell musik.

10 nov 19:00

 

Välkommen till en kväll med möjlighet att både uppleva och/eller medverka med sång, musik, deklamation eller rena rama dikten. Servering från 18.30 och scenprogrammet böjrar kl 19.00. Avslutning ca 23.00.

Vill du medverka, hör av dig via mejl till bi.leif.larsson@telia.com eller hakan.dafgard@telia.com

Arr: Folkets Hus, Studiefrämjandet och musikgruppen Carl:s Grav.

Fri entré.

11 nov 18:00

Sidor

Dela på...