Evenemang

Klicka på bilderna för mer information.

Nära och fjärran - två vänners foton är Kristina Rynvalls och Marianne Brattbergs första gemensamma utställning. Både Kristina och Marianne är hobbyfotografer.

Som arbetskamrater har de kommit att finna ett gemensamt intresse i att fotografera. Men inte bara det utan även motiven förenas i fotograferandet.

Utställningen bygger på bådas foton som är tagna vid vitt skilda tillfällen på vitt skilda platser, men det finns ändå en tråd som länkar dem samman. De fokuserar på att se det vackra i det vardagliga som finns runt omkring.

06 sep 17:00

Datum: Tisdag 17 Oktober, 19:00
Plats: Festsalen, Folkets Hus
Arrangör: Vänersborgs Hockey Club
Evenemangstyp: Bingo

17 okt 19:00

Datum: Torsdag 19 oktober kl 19.00
Plats: Stora Salongen, Folkets Hus, Vänersborg
Arrangör: ABF Tankekällan
Evenemangstyp: Föreläsning

19 okt 19:00

Datum: Tisdag 24 Oktober, 18:45
Plats: Festsalen Folkets Hus
Arrangör: Vänersborgs Hockey Club
Evenemangstyp: Bingo

24 okt 20:00

Improvisation och gränsöverskridande samarbeten är kännetecknande för Anders Hagberg, och hans projekt inkluderar ofta musiker från olika genrer och kulturer. I denna nya kvartett förenar han några av sina favoritmusiker från olika samarbeten. Musiken kan beskrivas som ett andlöst möte mellan nordisk jazz och arabisk maqam. Med telepatisk kommunikation skapar musikerna en detaljrik väv av teman, rytmer och klanger och en mångfald av musikaliska färger och uttryck.

26 okt 19:00

Vänersborgs Teater och Folkets Hus Festsal, entré Folkets Hus.

Årets författare är 4 st till antalet och konceptet lite annorlunda med mingel och boksignering i slutet på kvällen.
Klara författare är Åse Erlandsson som skrivit om Kronan-attentatet på Kronogården i Trollhättan, GI-gurun och civilekonomen Ola Lauritzon samt Sigrid Combüchen. Vi återkommer med namnet på den sista inom kort.
Även i år välkomnar vi Håkan Lind som konferencier!

Arrangörer: Akademibokhandeln, Vänersborgs Bibliotek och Folkets Hus.

26 okt 19:00

Biljetter ordinarie 125 kr,  Student 100 kr, LPK-medlem 75 kr.
Buffébiljett 125 kr

Biljetter köpes
Folkets Hus, Vänersborg Tel. 0521-575757

Datum: Fredag 27 oktober, baren öppnar  kl 18.00, föreställning 19.30 
Plats: Folkets Hus Vänersborg, Festsalen
Arrangör: Vänersborgs riksteaterförening 
Evenemangstyp: Stand Up

27 okt 13:00

Marknadskonsert med Sweden Symphony Orchestra, Dirigent Ulf Wadenbrandt med gäster! Ulf Wadenbrandt radar tillsammans med SSO upp succéer och det är för 3 året dags för konsert på den stora hemvändar och marknadsdagen i Vänersborg!

Senaste konserterna med SSO och Wadenbrandt var 2 utsålda konserter med namnet Simply British på de traditionella Trettondagskonserterna!
För mer info: wadenbrandt.com

28 okt 19:30

Danska Nightingale String Quartet har funnits i tio år. Medlemmarna var ursprungligen studiekamrater i kammarmusik vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn. Kvartetten har rönt stor uppskattning och erhållit flera priser både i och utanför Danmark. 2014 gjorde de sin debut i Wigmore Hall i London och har också gjort många turnéer runt om i världen. Deras skivinspelningar har prisats bland annat som Årets bästa kammarmusikinspelning av BBC Music Magazine och Årets unga artister av brittiska tidskriften Gramophones.

29 okt 16:00

Höstens Aurorafestival äger rum i Vänersborg. Denna festival är i grunden en festival för de små ensemblerna, för det lilla rummet. Följ med Aurora Chamber Orchestra och alla de ungdomar från när och fjärran som deltar i festivalveckan. De flesta av dem kommer att bo i privata värdfamiljer och kan du ta emot en Aurora-student får du en nära kontakt med framtidens förnämsta musiker och fribiljetter till flera av konserterna. Kontakta i så fall Vänersborgs Musikförening. Artister, lokaler och tider meddelas senare.

Programmet presenteras i september, då också biljetterna släpps.

02 nov 00:00

Sidor

Dela på...