Evenemang

Klicka på bilderna för mer information.

Viljan att skapa finns hos varje människa. Det handla inte främst att måla en tavla. Det kan lika gärna vara att laga en god middag, sätta ihop en vacker blomsterbukett, möblera om i huset mm. Den kreativa processen, som omvandlar sinnenas upplevelser till musik, dans, sömnad, målande mm är fantastisk och ständigt pågående. Alla människor kan tolka sin omgivning och sina upplevelser på sitt unika sätt. Alla är vi konstnärer!

10 aug 17:00

Dan Rosengren rör sig sig ofta och gärna mellan stilar och genrer, såväl på scenen som på sin nysläppta skiva "på livets estrad". Personliga texter om liv och kärlek, tro och tvivel, medgång och motgång kläs i nya kreationer ur pop, soul, vis och jazzgarderoben.
Tillsammans och uppbackad av Martin Frennberg, Magnus Enorson, Per Laang och Christer Larsson
utlovas en svängig och dynamisk fredagkväll. Lite som hösten själv; regngrå och vemodig fast mysig och färgsprakande...

23 sep 18:00

Bandet spelar blues och bluesrock där eget material varvas med tolkningar av blues- och bluesrock standards samt Hendrix-låtar och  ZZ Top. Bandet har från start varit en trio med gitarr, bas och trummor där frihet och spelglädje och bandkänsla är ledord.

Inspiration hämtas från både blues- och bluesrock scenen. Förebilder är bland andra Walter Trout, Johnny Winter, Gary Moore, ZZ Top, Jimi Hendrix, Cream men även klassiska blues artister såsom Albert King, Freddie King med flera.

24 sep 18:00

Karin  begick sin debut i Oslo 1955. Hon har sedan dess en omfattande internationell karriär där hon framträtt med internationella stjärnor som Archie Shepp, Red Mitchell och Bengt Hallberg.

I hennes trio ingår Terje Gewelt bas och Tom Olstad trummor, båda med omfattande internationella erfarenheter. På gitarr återfinns svensken Staffan William Olsson, boende i Oslo sedan 1986, men som medverkat i bland annat Hawk On Flight.

Biljetter 170 kr, medlem 130 kr, LPK-medlem 120 kr.
Förköp Folkets Hus, Vänersborg Tel. 0521-575757

28 sep 19:00

Har du någon gång upplevt en behaglig känsla då du har kommit in i ett rum? Du kanske har letat efter en lägenhet eller villa någon gång och märkt skillnaden att träda in i olika boenden.

Om så är fallet är du VÄLKOMMEN till Feng Shui och dess kunskap.  En kunskap som sätter ord på det du känner och lär dig se livet med nya ögon. Med Feng Shuis hjälp skapar du ett hem/arbetsplats som avspeglar din personlighet och dina önskningar.  Det är en lära som öppnar dörren för nya möjligheter.

29 sep 19:00

Teater Imba, från Linköping, består av Lena Ilmarson, ­Christian ­Svensson och Thomas Häggström. Gruppens signum har blivit att arbeta med sin alldeles egna version av Story­telling. Att utan rekvisita och med utgång i ett fysiskt historieberättande skapa föreställningar för alla åldrar.

01 okt 16:30

VHC Bingo i Festsalen Folkets Hus tisdag 4 oktober kl 18.45. Insläpp från kl 17.00. Arrangör Vänersborgs Hockey Club.

04 okt 18:45

Alice Babs är en av Sveriges främsta sångerskor under 1900-talet. Lasse Zackrisson var hennes producent och nära vän i många år. År 2008 gjorde Lasse ett uppmärksammat filmporträtt om Alice, där hon öppenhjärtigt berättar om sitt liv och sin karriär. Det är också en samhällelig tidsresa med utgångspunkt från den svarta jazzens glada swingmusik, en musik Alice Babs anammade och som gjorde henne till ungdomsidol och samhällsfara. Lasse kryddar sitt föredrag med avsnitt ur filmen och musikillustrationer.

 

04 okt 19:00

Den NORDISKA mytologins eventuella ursprung
samt kopplingar till HALLEBERG och HUNNEBERG.

LENNART HANSSON, Kungajaktmuseet.

Entré 60 kr.  Ej förköp. 

Datum: Torsdag 6 oktober kl. 19.00
Plats: Folkets Hus Vänersborg, Blå scenen
Arrangör: ABF
Evenemangstyp: Föreläsning

06 okt 19:00

Sonen är 16 år och bor med sin mamma. Hemma är det trassligt. Sonen har en utländsk pappa som han saknar. Inte blir det lättare av att mamma nu gått med i ett främlingsfientligt parti. Kompisarna sätter press på honom på sociala medier och han leds att göra saker som han egentligen inte vill. Något som äventyrar den spirande kärlekshistorien med tjejen i skolan. Vem är han mitt i allt detta?

Om en ung killes sökande efter sin identitet. En föreställning om att hitta sig själv och sin plats i samhället.
Föreställningen spelas på svenskt teckenspråk och textas till svenska.

11 okt 18:00

Sidor

Dela på...