Evenemang

Klicka på bilderna för mer information.

Viljan att skapa finns hos varje människa. Det handla inte främst att måla en tavla. Det kan lika gärna vara att laga en god middag, sätta ihop en vacker blomsterbukett, möblera om i huset mm. Den kreativa processen, som omvandlar sinnenas upplevelser till musik, dans, sömnad, målande mm är fantastisk och ständigt pågående. Alla människor kan tolka sin omgivning och sina upplevelser på sitt unika sätt. Alla är vi konstnärer!

10 aug 17:00

Archie – 38 Years of Rock and Roll

Archie är ett band från Trollhättan/Vänersborg som spelar rock och blues kryddat med stänk av soul och jazz.
Sin nuvarande form har bandet haft sedan 2006 men bandets rötter sträcker sig så långt tillbaka som 1973.

Datum: Lördag 27 augusti kl 18.00
Plats: Folkets Hus Vänersborg, Blå scenen
Arrangör: Blue Chain
Evenemangstyp: Blueskonsert

27 aug 18:00

Med åren har han utvecklat sitt dynamiska och energiladdade,
lätt vemodiga och melodiska trumpetspel tills han kan säga vad han vill, när
han vill, vare sig han spelar standardlåtar av Gershwin, Porter eller Ellington
eller någon av sina egna lite tillspetsade låtar, där den melodiska ådran
alltid är stark. 

01 sep 19:00

Vår trivselmusik-klubb KLUBB GÖSTA är tillbaka! Och kvällens gäst är ingen mindre än den levande legenden Jan Allan som tillsammans med vårt husband ger oss musik från hans gedigna karriär.

Klockan 18 har Folkets hus kök dukat upp en fin buffé och då börjar insläppet. Sedan blir det jazz-quiz med klubbägaren Gösta och hans två medhjälpare, kvällens värdpar Anna Lundqvist och Henrik Gad. Kvällen avslutas med konsert. Kom och umgås i musiken och jazzens tecken.

09 sep 18:00

 

Forskning visar att mindfulnessträning har en stor mängd positiva effekter på mentalt välbefinnande, prestation och fysisk hälsa.

Grunden för detta är neuroplasticitet, hjärnans fantastiska förmåga att förändras.
Forskning visar också att träning sannolikt bromsar vårt åldrande.
Enkelt uttryckt kan vi omforma vår hjärna genom mindfulnessträning och fokuserad närvaro.

15 sep 19:00

I ensemblen ingår Mette Termansen oboe, Maj Berit Guassora trumpet, Karen Johanne Pedersen violin, Jákup Lützen viola, Samira Dayyani cello, Lars Johnsen kontrabas och Morten Kargaard gitarr.

I sina kompositioner till septetten skapar Morten Kargaard en hybrid av klassisk och rytmisk musik som smälter samman till nyskapande färgklanger, där skönheten aldrig är långt borta.   

Biljetter 170 kr, medlem 110 kr, LPK-medlem 120 kr. (inkl serviceavgift)
Förköp Folkets Hus, Vänersborg Tel. 0521-575757

18 sep 17:00

Pianisten Joona Toivanen, etablerad jazzstjärna i Finland, släpper skivan ”Lone Room” för solopiano och inleder kvällen med sin musik. Du hamnar i gränslandet av klassisk konstmusik och preparerad flygel med nordiska jazztoner. En ljudupplevelse du inte hört förut!

22 sep 18:00

Karin  begick sin debut i Oslo 1955. Hon har sedan dess en omfattande internationell karriär där hon framträtt med internationella stjärnor som Archie Shepp, Red Mitchell och Bengt Hallberg.

I hennes trio ingår Terje Gewelt bas och Tom Olstad trummor, båda med omfattande internationella erfarenheter. På gitarr återfinns svensken Staffan William Olsson, boende i Oslo sedan 1986, men som medverkat i bland annat Hawk On Flight.

Biljetter 170 kr, medlem 120 kr, LPK-medlem 120 kr.
Förköp Folkets Hus, Vänersborg Tel. 0521-575757

28 sep 19:00

Har du någon gång upplevt en behaglig känsla då du har kommit in i ett rum? Du kanske har letat efter en lägenhet eller villa någon gång och märkt skillnaden att träda in i olika boenden.

Om så är fallet är du VÄLKOMMEN till Feng Shui och dess kunskap.  En kunskap som sätter ord på det du känner och lär dig se livet med nya ögon. Med Feng Shuis hjälp skapar du ett hem/arbetsplats som avspeglar din personlighet och dina önskningar.  Det är en lära som öppnar dörren för nya möjligheter.

29 sep 19:00

Teater Imba, från Linköping, består av Lena Ilmarson, ­Christian ­Svensson och Thomas Häggström. Gruppens signum har blivit att arbeta med sin alldeles egna version av Story­telling. Att utan rekvisita och med utgång i ett fysiskt historieberättande skapa föreställningar för alla åldrar.

01 okt 16:30

Sidor

Dela på...