Evenemang

Klicka på bilderna för mer information.

Från Göteborg kommer ett av världens hetaste tradjazzband – Gentlemen & Gangsters. De är stora på jazzscenerna i bland annat Sydkorea, England, Spanien, Irland, Turkiet, där de spelar såväl till Lindy hop-dans som konsert. Nu kommer de äntligen till Vänersborg och inte nog med det - vi bjuder upp till dans! Om du gillar att dansa Lindy hop, swing eller övrig fridans är detta kvällen för dig.

25 aug 19:00

THE BALLROOM BAND

Har sedan starten 2010 skaffat sig ett internationellt rykte att vara Nordens bästa Americana band och blev listade som detta 2013 av Americana Roots Magazine som skrev: "This is a party band, you need a hell of a party to out do them!". 

09 sep 19:30

I denna grupp, ledd av trumpetaren Dan Johansson och saxofonisten Magnus Dölerud, samlas fem musiker vars vägar under åren korsats i en rad olika konstellationer. Med dessa rutinerade musiker följer en lång lista av samlade projekt och ensembler, från Keith Jarretts European Quartet, via Fredrik Norén Band och Norrbotten Big Band till en mängd framstående storband, ensembler och internationella samarbeten.

14 sep 19:00

Tonsättaren Gösta Nystroems liv och musikaliska verksamhet presenteras i ett poetiskt program av och med mångsidiga skådespelaren Jessica Zandén, tillsammans med göteborgspianisten Pia Yngwe.

Gösta Nystroem föddes 1890 och flyttade efter utbildning till Göteborg på 1930-talet. Där arbetade han som musikrecensent men komponerade samtidigt mycket. Han är influerad av den franska konstmusiken men har en nordisk folkton i botten. Mest känd är han för sina romanser och sina sex symfonier, många påverkade av hans starka känsla till havet.

24 sep 17:00

Pianisterna Oda Voltersvik och Giulio Potenza vann i maj 2017 första pris i Bradshaw&Buono International Piano Competition i Carnegie Hall i New York. Duon bildades 2014 och har sedan dess framträtt bland annat i St Martin in the Fields, Palermo Classica International Festival och på Grieg-festivalen i Bergen. De brinner för sitt gemensamma intresse att föra ut musik för fyra händer och hittills gett ut en CD.

26 sep 17:00

Hon är ståuppartist, skådespelare, föreläsare men också duktig jazzsångerska både i sin kvintett och med storband. Efter succén på Aqua Blå Visfestival i juni kommer nu Babben Larsson tillbaka till Vänersborg, denna gång med populära Vargöns storband under Sixten Hays ledning.

Det blir musik ur Babbens storbandsmapp (med arrangemang av Mats Hålling) och storbandet har säkert också några egna låtar.

01 okt 18:00

Datum: Tisdag 10 Oktober,, 18:45
Plats: Festsalen, Folkets Hus
Arrangör: Vänersborgs Hockey Club
Evenemangstyp: Bingo

10 okt 19:00

Vi verkar alla vara experter på att inte våga säga ifrån eller ifrågasätta. Vi vill alla ha ett bekvämt liv och tar den enklaste vägen dit. Vi lånar pengar till en lyckad fasad, precis som alla andra, och puttrar runt i våra stadsjeepar. Precis som alla andra. För vad skulle folk tro om jag faktiskt gjorde ett eget val?

Din Jävla fegis! svingar vilt bland den svenska fegheten och är en hyllning till livet och konsten att ta vara på det. Allt kryddat med en stor portion värmländsk humor och musik.
Detta är humor på allvar!

13 okt 19:00

Riksteaterföreställning.

Se Marie Robertson och Krister Kern i en gripande och poetisk kärleksskildring som utmanar vår uppfattning om tid och rum, men också vad som skiljer val och öde åt. Genom att leka med parallella universum formar dramatikern en sällsynt kärlekshistoria där ordval leder till astronomiskt olika konsekvenser.

Från ett första möte på en fest får vi följa hur en kärleksrelation mellan biodlaren Roland och kvantfysikern Marianne utvecklas genom några av de oändliga riktningar en relation kan ta vid varje givet ögonblick.

15 okt 19:00

Datum: Tisdag 17 Oktober, 19:00
Plats: Festsalen, Folkets Hus
Arrangör: Vänersborgs Hockey Club
Evenemangstyp: Bingo

17 okt 19:00

Sidor

Dela på...