Evenemang

Nära och fjärran - två vänners foton är Kristina Rynvalls och Marianne Brattbergs första gemensamma utställning. Både Kristina och Marianne är hobbyfotografer.

Som arbetskamrater har de kommit att finna ett gemensamt intresse i att fotografera. Men inte bara det utan även motiven förenas i fotograferandet.

Utställningen bygger på bådas foton som är tagna vid vitt skilda tillfällen på vitt skilda platser, men det finns ändå en tråd som länkar dem samman. De fokuserar på att se det vackra i det vardagliga som finns runt omkring.

06 sep 09:00

Sångerskan och kompositören Anna Lundqvist släpper sitt femte album MEWE och detta är den officiella festen för skivsläppet. Med sig har hon också gitarristen Krister Jonsson som gästspelar på skivan. Musiken är inspirerad av konst-, barock- och populärmusik. Ett nytt sound med mer digitala element i ett nytt landskap, där rösten inte bara förmedlar melodi och text utan även utgör en annan del av ensemblen än innan.

16 nov 19:00

Club Classic är både en avspänd inkörsport för alla som är nyfikna på den klassiska musiken och samtidigt en rolig utmaning för alla som redan älskar den. Välkommen till Club Classic! 

Kvällen inleds vid 18-tiden för de som vill träffas över en bit mat. En timme senare blir det musikquiz, där kvällens artister levererar frågor om musiken och ger en musikalisk bakgrund. Kvällen avslutas vid 20-tiden med en liten konsert.  

17 nov 18:00

VHC Bingo i Festsalen, Folkets Hus tisdag 21 November kl 18.45. Insläpp från kl 17.00. Arrangör Vänersborgs Hockey Club.

21 nov 19:00

Om din vardag vändes UPP och NER !! vad skulle du göra ?

Vid en kris är det viktigt att ha tänkt på vissa saker i förväg.

Datum: Torsdag 23 november kl 19.00
Plats: Stora Salongen, Folkets Hus, Vänersborg
Arrangör: ABF Tankekällan
Evenemangstyp: Föreläsning

23 nov 19:00

Minst 50 utställare, mat & hantverk. ex. keramik, trä, rump-nissar, silversmede, väv m.m.

Julinspererat caféservering med tomtegröt, skinksmörgåsar, fikabröd i olika slag och självklart julmust,

Gubes underhåller kl 11.30 - 12.30 med glada jullåtar och historier (dalslands anekdoter)

Välkommen!

25 nov 10:00

Datum: Tisdag 28 November, 18:45
Plats: Festsalen Folkets Hus
Arrangör: Vänersborgs Hockey Club
Evenemangstyp: Bingo

28 nov 19:00

Jullunchen innehåller:

  • Julskinka, kalvsylta, rökt korv, leverpastej, rödbetssallad, grov och mild julsenap, smörgåsgurka.
  • Inlagd sill, senapssill, garnerade ägghalvor, kallrökt lax med hovmästarsås.
  • Köttbullar, prinskorv, grillade revben, janssons frestelse, rödkål, kokt potatis.
  • Knäckebröd, vörtbröd, brieost, cheddar.
  • Julmust, mineralvatten, lättöl.
  • Kaffe, the, mjuk kaka, pepparkaka och godis.

Bokning: 0521 - 575750

01 dec 11:30

Säsongen första Klubb Gösta bjuder på glögg-special. Vi bjuder på glögg och riktigt frossar i julmys - på Göstas vis, så klart. Quiz och jazz med jul-touch. Som vanligt öppnar vi redan kl 18, det blir buffé och god dryck till Gösta-pris och husbandet är på plats med ny eminent gäst: altsaxofonisten Amanda Sedgwick! Om du vill räkna upp några av Sveriges bästa bebopsaxofonister så är Amanda given. Hon bor i Stockholm och ses i olika orkestrar året om och hon har rivit ned applåder på de flesta klubbar i Sverige med sin kvintett men är även verksam i USA.

01 dec 18:00

Under årets Musikaliska Julklappar firar Vänersborgs Eminenta Storband och Jonas Torrestad 30 år tillsammans på scenen genom att spola tillbaka bandet och spela sina mest storslagna och svängiga favoriter igen. 

Konserten bjuder på tolkningar av artister som Frank Sinatra, Tom Jones, Elvis Presley och Björn Skifs. Kan det bli bättre?

Hjärtligt välkommen till en storbandskonsert med extra allt! 

Arrangör: Vänersborgs Eminenta Storband i samarbete med Studiefrämjandet Vänersborg.

03 dec 16:00

Sidor

Dela på...