BRINNER UPP I NATTEN - SOLALA MÖTER BOHUSLÄN BIG BAND

En konsertföreställning baserad på Håkan Hellströms musik med nyskrivna arrangemang av Solala och Örjan Fahlström.

En konsertföreställning baserad på Håkan Hellströms musik med nyskrivna arrangemang av Solala och Örjan Fahlström.

”Kan jag gå med dig hem från bussen? Kan du möta mig på bänken där vi delade den första folkölen?”

Att vara ung och sökande, upptäcka allt för första gången och älska och längta med hela sitt hjärta, det är vad Solala berättar om i Brinner upp i natten,sitt första samarbete med en orkester. Med Håkan Hellströms musik och texter som en genomgående röd tråd skapar Solala och Bohuslän Big Band en konsertupplevelse utöver det vanliga. Genom ord och toner målar de upp en både vacker och skitig bild av uppväxten – festerna, stämningen, längtan, febern och melankolin.

Solala träffades i ett kök i Göteborg för sex år sedan, plockade upp lite köksartiklar att spela på och sjöng. De har sedan dess blivit Sveriges mest nyskapande sånggrupp med sin bländande stämföring, en minst sagt varierad repertoar och samarbeten med flera av Sveriges största artister. De beskrivs som en vokal powertrio och publiken har via deras sångvideos från köket växt lavinartat under de senaste åren.

Bohuslän Big Band är det kreativa och innovativa storbandet som inte räds för någonting i musikens värld. Med tradition och nytänkande ligger bandet i framkant och har ett fantastiskt renommé världen över. De har tidigare samarbetat med storheter som Gregory Porter, Maria Schneider och Eric Gadd och har kallats ”A World Class Jazz Orchestra” av ingen mindre än Quincy Jones.

Brinner upp i natten är en produktion som tagits fram under Solalas tid som Artist in Residence på Vara Konserthus.

Biljetter 330 kr inkl serviceavgift, medlem i musikföreningen eller jobbar inom LPK så är priset 280 kr ink serviceavgift, köpes endast på folkets hus, vänersborg och tel 0521 - 57 57 57
Förköp Folkets Hus, Vänersborg Tel. 0521-575757

Datum: Fredag 23 mars kl 19.00
Plats: Folkets Hus Vänersborg, Teatern
Evenemangstyp: Konsert, storband

Dela på...