Dimensioner

Vänersborgs Teater Söndag 15 oktober kl. 19.00

Riksteaterföreställning.

Se Marie Robertson och Krister Kern i en gripande och poetisk kärleksskildring som utmanar vår uppfattning om tid och rum, men också vad som skiljer val och öde åt. Genom att leka med parallella universum formar dramatikern en sällsynt kärlekshistoria där ordval leder till astronomiskt olika konsekvenser.

Från ett första möte på en fest får vi följa hur en kärleksrelation mellan biodlaren Roland och kvantfysikern Marianne utvecklas genom några av de oändliga riktningar en relation kan ta vid varje givet ögonblick.

Pjäsen skrevs 2012 av det 29-åriga brittiska stjärnskottet Nick Payne och erhöll också The Evening Standards prestigefulla teaterpris. Dimensioner (eller Constellations som den heter på engelska) har gjort succé på Broadway med Jake Gyllenhaal i huvudrollen. För regi står Riksteaterns egen husregissör Carl Johan Karlson, som senast regisserade Katt på hett plåttak.

Marie Robertson är känd från bland annat Rederiet, Äkta människor, Rallybrudar och Cockpit och Krister Kern har medverkat i bland annat Hinsehäxan och Kommissarie Winter.

Biljetter: 225 kr, LPK (anställda VG-region 175 kr, bokas endast hos Folkets Hus Vänersborg tel 0521-575757.)
Priser inkl. serv. avg. Efter kl 15.00 den 15 okt säljs resterande biljetter i Teaterkassan från kl. 18.

Datum:  Söndag 15 oktober kl. 19:00
Längd: 1 timme och 20 min, ej paus
Plats:  Vänersborgs Teater
Arrangör:  Vänersborgs Teaterförening
Evenemangstyp:  Teater
Biljetter 0521-575757
www.folketshusvanersborg.se

 

Dela på...