Hon är ståuppartist, skådespelare, föreläsare men också duktig jazzsångerska både i sin kvintett och med storband. Efter succén på Aqua Blå Visfestival i juni kommer nu Babben Larsson tillbaka till Vänersborg, denna gång med populära Vargöns storband under Sixten Hays ledning.

Det blir musik ur Babbens storbandsmapp (med arrangemang av Mats Hålling) och storbandet har säkert också några egna låtar.

01 okt 18:00

En spännande resa genom Västergötlands historia

Om forntiden, från tidig stenålder till vikingatiden och runt 1100 - talet.

Datum: Onsdag 5 oktober kl 19.00
Plats: Stora Salongen, Folkets Hus, Vänersborg
Arrangör: ABF Tankekällan
Evenemangstyp: Föreläsning

 

05 okt 19:00

Datum: Tisdag 10 Oktober,, 18:45
Plats: Festsalen, Folkets Hus
Arrangör: Vänersborgs Hockey Club
Evenemangstyp: Bingo

10 okt 19:00

Hur vill du ha det ? Harmoniskt, modernt..

Få hemmet attraktivt och värdehöjande.

Datum: Torsdag 12 oktober kl 19.00
Plats: Stora Salongen, Folkets Hus, Vänersborg
Arrangör: ABF Tankekällan
Evenemangstyp: Föreläsning

12 okt 19:00

Vi verkar alla vara experter på att inte våga säga ifrån eller ifrågasätta. Vi vill alla ha ett bekvämt liv och tar den enklaste vägen dit. Vi lånar pengar till en lyckad fasad, precis som alla andra, och puttrar runt i våra stadsjeepar. Precis som alla andra. För vad skulle folk tro om jag faktiskt gjorde ett eget val?

Din Jävla fegis! svingar vilt bland den svenska fegheten och är en hyllning till livet och konsten att ta vara på det. Allt kryddat med en stor portion värmländsk humor och musik.
Detta är humor på allvar!

13 okt 19:00

Riksteaterföreställning.

Se Marie Robertson och Krister Kern i en gripande och poetisk kärleksskildring som utmanar vår uppfattning om tid och rum, men också vad som skiljer val och öde åt. Genom att leka med parallella universum formar dramatikern en sällsynt kärlekshistoria där ordval leder till astronomiskt olika konsekvenser.

Från ett första möte på en fest får vi följa hur en kärleksrelation mellan biodlaren Roland och kvantfysikern Marianne utvecklas genom några av de oändliga riktningar en relation kan ta vid varje givet ögonblick.

15 okt 19:00

Datum: Tisdag 17 Oktober, 19:00
Plats: Festsalen, Folkets Hus
Arrangör: Vänersborgs Hockey Club
Evenemangstyp: Bingo

17 okt 19:00

Datum: Torsdag 19 oktober kl 19.00
Plats: Stora Salongen, Folkets Hus, Vänersborg
Arrangör: ABF Tankekällan
Evenemangstyp: Föreläsning

19 okt 19:00

Datum: Tisdag 24 Oktober, 18:45
Plats: Festsalen Folkets Hus
Arrangör: Vänersborgs Hockey Club
Evenemangstyp: Bingo

24 okt 20:00

Improvisation och gränsöverskridande samarbeten är kännetecknande för Anders Hagberg, och hans projekt inkluderar ofta musiker från olika genrer och kulturer. I denna nya kvartett förenar han några av sina favoritmusiker från olika samarbeten. Musiken kan beskrivas som ett andlöst möte mellan nordisk jazz och arabisk maqam. Med telepatisk kommunikation skapar musikerna en detaljrik väv av teman, rytmer och klanger och en mångfald av musikaliska färger och uttryck.

26 okt 19:00

Marknadskonsert med Sweden Symphony Orchestra, Dirigent Ulf Wadenbrandt med gäster! Ulf Wadenbrandt radar tillsammans med SSO upp succéer och det är för 3 året dags för konsert på den stora hemvändar och marknadsdagen i Vänersborg!

Senaste konserterna med SSO och Wadenbrandt var 2 utsålda konserter med namnet Simply British på de traditionella Trettondagskonserterna!
För mer info: wadenbrandt.com

28 okt 19:30

Danska Nightingale String Quartet har funnits i tio år. Medlemmarna var ursprungligen studiekamrater i kammarmusik vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn. Kvartetten har rönt stor uppskattning och erhållit flera priser både i och utanför Danmark. 2014 gjorde de sin debut i Wigmore Hall i London och har också gjort många turnéer runt om i världen. Deras skivinspelningar har prisats bland annat som Årets bästa kammarmusikinspelning av BBC Music Magazine och Årets unga artister av brittiska tidskriften Gramophones.

29 okt 16:00

Dela på...