THE BALLROOM BAND

Har sedan starten 2010 skaffat sig ett internationellt rykte att vara Nordens bästa Americana band och blev listade som detta 2013 av Americana Roots Magazine som skrev: "This is a party band, you need a hell of a party to out do them!". 

09 sep 19:30

I denna grupp, ledd av trumpetaren Dan Johansson och saxofonisten Magnus Dölerud, samlas fem musiker vars vägar under åren korsats i en rad olika konstellationer. Med dessa rutinerade musiker följer en lång lista av samlade projekt och ensembler, från Keith Jarretts European Quartet, via Fredrik Norén Band och Norrbotten Big Band till en mängd framstående storband, ensembler och internationella samarbeten.

14 sep 19:00

Tonsättaren Gösta Nystroems liv och musikaliska verksamhet presenteras i ett poetiskt program av och med mångsidiga skådespelaren Jessica Zandén, tillsammans med göteborgspianisten Pia Yngwe.

Gösta Nystroem föddes 1890 och flyttade efter utbildning till Göteborg på 1930-talet. Där arbetade han som musikrecensent men komponerade samtidigt mycket. Han är influerad av den franska konstmusiken men har en nordisk folkton i botten. Mest känd är han för sina romanser och sina sex symfonier, många påverkade av hans starka känsla till havet.

24 sep 17:00

Pianisterna Oda Voltersvik och Giulio Potenza vann i maj 2017 första pris i Bradshaw&Buono International Piano Competition i Carnegie Hall i New York. Duon bildades 2014 och har sedan dess framträtt bland annat i St Martin in the Fields, Palermo Classica International Festival och på Grieg-festivalen i Bergen. De brinner för sitt gemensamma intresse att föra ut musik för fyra händer och hittills gett ut en CD.

26 sep 17:00

Dela på...